آشنایی با مواد غذایی که باعث التهاب و حساسیت میشوند • تغذيه و سلامت • همراه تعاون پرتال

آشنایی با مواد غذایی که باعث التهاب و حساسیت میشوند

 

تغذیه ضد التهاب, عدم تحمل لاکتوز

التهاب یک واکنش ایمنی هست که به واسطه تشخیص یک تهدید در بدن شکل می گیرد

یک نوع از رژیم غذایی که افزایش سیستم های پزشکی موافق آن هستند، گزینه ای ضد التهاب هست. برای مقابله با التهاب باید خوردن غذاهایی که موجب این شرایط می شوند را کاهش داده و محدود کنید.

برخی افراد نسبت به گلوتن حساسیت افزایشی دارند، در شرایطی که دیگران نیازمند پرهیز از قند یا گوشت قرمز هستند. در ادامه با برخی از مقصران اصلی بروز التهاب افزایش آشنا می شویم.

گلوتن

گلوتن، پروتئینی موجود در گندم، می تواند یک واکنش ایمنی را شکل دهد، که به سطح روده کوچک آسیب وارد می کند و می تواند موجب شکل گیری مشکلات مختلفی از جمله تداخل با جذب مواد مغذی، نفخ، اسهال، و گاهی اوقات یبوست شود. افراد مبتلا به حساسیت به گلوتن می توانند اضطراب، افسردگی، نوسانات خلقی، مغز مه آلود، سرگیجه، سردردهای میگرنی، تورم یا درد در مفاصل را تجربه کنند.

‘); d.write(‘

مخمر

مخمر در نان ها، نان شیرینی های کروسان، شیرینی ها، آبجو، و دیگر غذاهای تخمیر انجام گرفته یافت می شود. افراد مبتلا به حساسیت به مخمر می توانند نفخ شکمی، یبوست، اسهال، اضطراب، افسردگی، کهیر، پسوریازیس، ناباروری، مشکلات قاعدگی، مشکلات تنفسی، و افزایش وخانوم را تجربه کنند.

کربوهیدارت های پالایش انجام گرفته

آرد سفید، برنج سفید، غلات صبحانه پردازش انجام گرفته، چیپس ها، کراکرها، سیب زمینی سرخ انجام گرفته، و زیادی موارد دیگر در فهرست کربوهیدارت های پالایش انجام گرفته قرار می گیرند که می توانند در بروز التهاب نقش داشته باشند.

 

تغذیه ضد التهاب, عدم تحمل لاکتوز

لاکتوز

لاکتوز قند موجود در شیر و دیگر محصولات لبنی هست. عدم تحمل لاکتوز در افرادی رخ می دهد که به میزان کافی آنزیم لاکتاز – برای تجزیه لاکتوز نیاز هست – ترشح نمی کنند. عدم تحمل لاکتوز می تواند موجب معده درد، گاز و نفخ، حالت تهوع، و اسهال شود.

حقیقتی جالب توجه:

مهست یونانی ساده ۹۹ درصد بدون لاکتوز هست، از این رو افراد زیادی که مبتلا به عدم تحمل لاکتوز هستند همچنان می توانند از این محصول هستفاده کنند.

شیر

اگر حتی به عدم تحمل لاکتوز مبتلا نباشید، برخی افراد دارای حساسیت به شیر و محصولات لبنی هستند، که می تواند موجب واکنشی آلرژیک شود. این واکنش می تواند موجب شکل گیری علائم مختلفی از راش های پوستی، کهیر، خارش، و تورم تا موارد انجام گرفتیدتر مانند خس خس سینه و دشواری در تنفس شود.

گوشت

افرادی که دارای معده ای حساس هستند می توانند در گوارش گوشت قرمز و با احتمال کاهش، گوشت ماکیان دچار مشکل شوند. این شرایط به ویژه در نتیجه مصرف گوشت حیواناتی که به صورت تجاری پرورش داده انجام گرفته و آنتی بیوتیک فراوان دریافت کـــرده اند، صادق هست. بر همین اساس هست که مصرف گوشت تهیه انجام گرفته از منابع پرورش داده انجام گرفته توسط انسان و تغذیه انجام گرفته با علف و عاری از آنتی بیوتیک توصیه می شود. سموم باکتریایی در گوشت قرمز افزایش مواقع موجب ایجاد اندوتوکسین ها در خون می شوند.

قند

قندهای فرآوری انجام گرفته کالری هایی خالی هستند و از پایانی جهات بد محسوب می شوند. آنها موجب افزایش ناگهانی قند خون می شوند و تهی از مواد مغذی ارزشمند هستند. جدا از این که زمینه ساز افزایش وخانوم می شوند، قندهای فرآوری انجام گرفته ترشح پیامرسان های التهابی که به نام سیتوکین ها شناخته می شوند را تحریک می کنند. سیتوکین ها گلبول های سفید خون را سرکوب می کنند، از این رو فرد را هرچه افزایش مستعد ابتلا به بیماری می ساخانومد. التهاب ناشی از قند با ابتلا به برخی انواع سرطان نیز پیوند خورده هست.

 

تغذیه ضد التهاب, عدم تحمل لاکتوز

الکل

نوشیدنی های الکلی موجب التهاب در کبد، روده، مفاصل، بافت ها، و رگ های خونی می شوند. الکل با ابتلا به بیماری قلبی، سکته مغزی، سرطان، و مشکلات گوارشی دیگر نیز پیوند خورده هست.

چربی های اشباع و ترانس

این چربی ها می توانند التهاب بافت چربی در بدن را موجب شوند، که یک نشانگر بیماری قلبی محسوب می شود و با درد آرتریت نیز پیوند خورده هست. چربی های ترانس نیز زمینه ساز شکل گیری التهاب می شوند. آنها اغلب در فست فودها، محصولات سرخ کـــردنی، و میان وعده های فرآوری انجام گرفته وجود دارند.

شیرین کننده های مصنوعی

آسپارتام، که در نوشابه های گازدار رژیمی یافت می شود، یک نوروتوکسین هست، که موجب التهاب در مغز می شود. شیرین کننده مصنوعی اسپلندا نیز می تواند موجب افزایش ناگهانی قند خون و ترشح انسولین شود، که شرایط نیکوی برای افرادی که در معرض خطر دیابت قرار دارند، نیست.

غذاهای فرآوری انجام گرفته

افزایشی غذاهای بسته بندی انجام گرفته دارای مواد نگهدارنده، رنگ ها، و طعم دهنده های مصنوعی هستند تا هرچه افزایش به عمر نگهداری آنها روی قفسه فروشگاه ها افزوده شود. پایانی این مواد می توانند زمینه ساز شکل گیری التهاب در بدن شوند.

 

منبع:asriran.com

loading…



***

نوشته آشنایی با مواد غذایی که باعث التهاب و حساسیت میشوند • تغذيه و سلامت • همراه تعاون پرتال اولین بار در پرتال تعاون پدیدار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.