از مصرف این مواد خوراکی در فصل پائیز غافل نشوید

مزاج گرم و خشک سرماخوردگی رژیم غذایی درمان سرماخوردگی تغذیه پائیز

از جمله ویژگی های فصل پائیز می توان به طبیعت سرد و خشک این سه ماه از سال اشاره کـــرد. همین هوای سرد و خشک باعث می شود تا بیماری ها و اختلالات زیادی سلامت شما را تهدید کند. روش های مختلفی برای مقابله با این بیماری ها وجود دارد که از جمله می توان به تغذیه اشاره کـــرد. در ادامه شما را با بهترین مواد غذایی برای مصرف در فصل پائیز آشنا خواهیم کـــرد. با دکتر سلام همراه باشید.

پائیز فصلی هست که از دیدگاه طب سنتی، طبیعتی سرد و خشک دارد و افرادی که مزاج سرد و خشک دارند در این فصل افزایش اذیت می‌شوند؛ در این مطلب تدابیر ویژه تغذیه‌ای برای فصل پاییز تشریح انجام گرفته هست.

با فرا رسیدن فصل پائیز غم و غصه‌هایتان را به برگهای پائیزی بسپارید تا با برگ‌ریزان بریزد؛ پائیز فصلی هست که از دیدگاه طب سنتی، طبیعتی سرد و خشک دارد و افرادی که مزاج سرد و خشک (سودا) دارند در این فصل افزایش اذیت می‌شوند.

در این فصل میوه‌ها و غذاهایی با طبع گرم توصیه می‌شود؛ افراد با مزاج سرد و خشک بهتر هست در فصل پائیز با آب ولرم حمام کنند و از مصرف غذاهای کنسروی، منجمد و مانده و غذاهایی با طبع زیاد گرم و ادویه‌جات با گرمی زیاد پرهیز کنند.

برای جلوگیری از خشکی پوست از روغن بادام شیرین، زیتون و بنفشه برای چرب کـــردن پوست هستفاده شود؛ در این فصل ورزش کـــردن به دلیل برقراری تعادل در بدن معقول هست و سردی مزاج را کاهش می‌دهد، در پاییز از اقداماتی نظیر: فصد، حجامت بی‌دلیل، خوابیدن با شکم پر، خوابیدن در مجاورت هوای سرد، نوشیدن آب سرد و حمام یا نشستن در آب سرد، خشم و اندوه و اضطراب (به دلیل افزایش سودا) پرهیز کنید.

در این فصل بدن را از سرمای بامدادی و گرمای میان روز حفظ کنید و از پرخوابی و پرنوشی و پرخوری و خواب روز تا حد امکان اجتناب کنید؛ هستفاده از عطرهای خوشبو و گرم مانند گلاب، نرگس و یاس باعث حفظ سلامت روح و جسم می‌شود.

مزاج گرم و خشک سرماخوردگی رژیم غذایی درمان سرماخوردگی تغذیه پائیز

مصرف گرده گل و عسل به دلیل طبع گرم و سرشار از مواد مغذی در فصل پائیز توصیه می‌شود (مصرف شربت عسل زیاد مفید هست)

چای‌های معقول فصل پائیز

ـ چای گل گاوزبان همراه یک قاشق غذاخوری عسل، چای بنفشه همراه یک قاشق غذاخوری عسل

ـ چای نعنا، پونه، آویشن و مرخانومجوش به همراه یک قاشق غذاخوری عسل برای درمان زکام و سرماخوردگی

ـ چای پنیرک و خطمی به همراه عسل برای درمان سرفه‌های خشک

همچنین در این فصل بخور اوکالیپتوس برای افزایش رطوبت معقول هست.

غذاها و مواد گرم و تر معقول فصل پاییز

بادام، نخود، زردک، شلغم، لوبیا، توت سفید، انجیر، خرما، پسته، زیتون، مویز، کشمش، زرده تخم مرغ محلی نیم‌برشت، شکر سرخ، گندم، کنجد، روغن حیوانی، گوشت گوسفند، سمنو، مرغ محلی، شیر تازه گوسفند همراه با عسل، سیب، به، انار شیرین، بوقلمون محلی، بادام زمینی، ارده، شیره انگور، شیره خرما، شیره توت از جمله مواردی هست که مصرف آنها در فصل پاییز توصیه می‌شود.

موادی که مصرف آنها در پاییز باید به حداقل برسد/ غذاهای مضر در پاییز

خواراکی‌هایی که باید ترک شود عبارتند از غذاهای آماده و حاضری، غذاهای فریزری و مانده، سرخ کـــردنی‌های مانده، قهوه‌های بازاری

مصرف این مواد را در پاییز به حداقل برسانید: ماهی، آبلیمو و آبغوره، سرکه، پنیر شور، مهست و دوغ و کشک، میوه‌های ترش، ترشیجات

منبع: فانوس

نوشته از مصرف این مواد خوراکی در فصل پائیز غافل نشوید اولین بار در پرتال تعاون پدیدار شد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.