بهترین دمنوش های فصول سرد سال

نادیا زکالوند

 

در روزهای سرد سال هیچ چیز به اندازه یک نوشیدنی گرم و دلچسب، مطلوب نیست.

در این مقاله برخی از این دمنوش‌‌ها، معرفی انجام گرفته هست.

دمنوش نعناع

چای نعناع سیستم تنفسی بدن را در روزهای سرد، بهبود می‌‌بخانجام گرفت و جلوی کیپ انجام گرفتن بینی را می‌‌گیرد.

اگر فردی دچار تب انجام گرفته باانجام گرفت، با نوشیدن این دمنوش، عرق کـــرده و بدنش خنک می‌‌شود. بنابراین این دمنوش تب بری عالی هست.

چای نعناع، معده و دردهای شکمی را آرام و نفخ را برطرف می‌‌کند و در عین حال به هضم غذا کمک می‌‌کند.

از آنجایی که چای نعناع ویژگی‌‌های ضدباکتریایی دارد، می‌‌تواند جلوی بیماری‌‌های مربوط به روزهای سرد مانند سرماخوردگی و سرفه کـــردن را بگیرد.

روش دم کـــردن چای نعناع

۳ تا ۴ فنجان آب را به جوش آورید. سپس تعداد برگ نعناع، خشک یا تازه، درون آن ریخته و حرارت زیر آن را خاموش کنید و بگذارید ۵ دقیقه بماند.

آنگاه با چای صاف کن، چای‌تان را در فنجان بریزید. اگر مایل باشید می‌‌توانید کمی به آن عسل بیفزایید.

چای نخستانگ

یکی از دمنوش‌‌های عالی برای فصول سرد سال هست و علاوه بر اینکه بدن تان را گرم می‌‌کند فواید زیاد دیگری نیز دارد.

این چای حاوی آنتی اکسیدان‌‌های قوی هست و می‌‌تواند بدن را در برابر بیماری‌‌های مختلف محافظت کند.

با مصرف این چای، سوخت و ساز بدن تان زیاد افزایش یافته و وخانوم تان کنترل می‌‌شود.

چای نخستانگ می‌‌تواند از فساد دندان‌‌ها جلوگیری کند و ساختار هستخوانی بدن را هستحکام بخانجام گرفت و جلوی پوکی هستخوان را بگیرد.

از طرفی این چای با کنترل کـــردن قند خون، وضعیت بیماران مبتلا به دیابت را نیز بهبود می‌‌بخانجام گرفت.

روش دم کـــردن چای نخستانگ

پس از اینکه آب جوش آمد، ۱ تا ۲ قاشق چایخوری از چای نخستانگ را درون قوری ریخته و بگذارید ۵ دقیقه بماند و پس از آن از صافی رد کـــرده و بنوشید.

دمنوش چای سبز

مصرف مرتب دمنوش چای سبز می‌‌تواند جلوی ابتلا به بیماری‌‌های باکتریایی و ویروسی را بگیرد.

در حقیقت با افزایش توان سیستم ایمنی، مقاومت بدن در برابر بیماری‌‌ها را بالا می‌‌برد.

چای سبز می‌‌تواند لثه‌‌ها را محکم کند و از شل انجام گرفتن و افتادن دندان‌‌ها پیشگیری نماید.

چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان بوده و با حذف رادیکال‌‌های آزاد، از ابتلا به سرطان پیشگیری می‌‌کند.

کسانی که به چربی خون مبتلا هستند، با مصرف این چای می‌‌توانند وضعیت خود را بهبود بخشند. همچنین دمنوشی عالی برای لاغر انجام گرفتن هست.

روش دم کـــردن چای سبز

برای هر نفر ۱ قاشق مرباخوری چای سبز را در قوری ریخته و به ازای هر یک قاشق، یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید. این چای نیازی به دم کـــردن روی حرارت ندارد.

دمنوش خانومجبیل

فقط کافی هست یک لیوان دمنوش خانومجبیل بنوشید تا حرارت بدن تان به سرعت بالا رود. درحقیقت خانومجبیل، با افزایش سوخت وساز ، موجب بالا رفتن دمای داخلی بدن می‌‌شود.

از طرفی نوشیدن این دمنوش می‌‌تواند به سیستم گوارش و برطرف کـــردن نفخ کمک کند. خانومجبیل، گیاهی عالی در افزایش عرق و سم زدایی بدن هست.

تایمی عرق از منافذ پوست خارج می‌‌شود، با خود میکروب‌‌ها و سم‌‌های موجود در بدن را نیز خارج می‌‌کند. درضمن این دمنوش، می‌‌تواند بهترین درمان برای آنفلوانزا باانجام گرفت.

روش دم کـــردن دمنوش خانومجبیل

پوست خانومجبیل را بتراشید و ورقه ورقه کـــرده و به محض اینکه آب جوش آمد، ورقه‌‌های خانومجبیل را به آن اضافه کنید.

پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دمنوش آماده هست. آن را صاف کـــرده و مصرف کنید. اگر مایل بودید می‌‌توانید به آن عسل و لیموترش نیز بیفزایید.

دمنوش چای سفید

اگر طعم تند چای‌‌های دیگر را دوست ندارید، می‌‌توانید از چای سفید هستفاده کنید. این چای از برگ‌‌های جوان و غنچه‌‌های باخانومانجام گرفته درست می‌‌شود.

از فواید این دمنوش می‌‌توان به افزایش انرژی و سوخت و ساز بدن اشاره کـــرد. این دمنوش خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدپیری دارد. با حذف رادیکال‌‌های آزاد، جلوی صدمه به اندام‌‌ها و همچنین پوست بدن را می‌‌گیرد.

ویژگی‌‌های ضدباکتریایی بودن این گیاه، آن را به دمنوشی عالی در پیشگیری از انواع بیماری‌‌های ناشی از باکتری می‌‌کند.

چای سفید با تقویت سیستم ایمنی بدن از سرماخوردگی و عفونت‌‌ها پیشگیری می‌‌کند.

روش تهیه دمنوش چای سفید

چای سفید را در لیوان مخصوص دمنوش و یا یک قوری شیشه‌ای و یا چینی در دار با دمای حدود ۸۰ درجه سانتیگراد دم کنید.

همچنین می‌‌توان از برگ نعنا، آویشن یا چوب دارچین  برای طعم دادن به این چای هستفاده کـــرد.

برای کسانی که دوست دارند این چای را به صورت شیرین بنوشند، عسل می‌‌تواند شیرین کننده معقولی باانجام گرفت.

دمنوش رویبوس Rooibos

دمنوش رویبوس یکی از محبوب‌ترین دمنوش‌ها در سرتاسر جهان هست.

این چای سرشار از انواع ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی هست. چای خوش‌عطر رویبوس شما را از هسترس رها کـــرده و خواب نیکوی برایتان فراهم می‌‌کند.

این دمنوش برای افراد مبتلا به دیابت، ایده آل هست. همچنین به دلیل وجود اسید هیدروکسی و روی در این چای، برای رفع جوش‌‌ها و دیگر مشکلات پوستی معقول هست.

این دمنوش زیادی از آلرژی‌‌ها مانند اگزما، تب یونجه و آلرژی‌‌های مربوط به برونشیت را برطرف می‌‌کند. همچنین خواص ضدالتهاب دارد.

روش تهیه دمنوش رویبوس

یک قاشق غذاخوری از برگ این چای درون یک لیوان آب جوش ریخته و بگذارید به مدت ۵ دقیقه باقی بماند.

برای طعم دادن به این دمنوش می‌‌توانید از شیر یا عسل هستفاده کنید. حتی برخی از آقام این چای را در شیر داغ و جوشیده، دم می‌‌کنند.

دمنوش چای دارچین و عسل

چای دارچین به کاهش وخانوم کمک زیادی می‌‌کند و محافظ بدن در برابر ویروس‌‌ههست.

این دمنوش چنانچه با عسل مصرف شود، برای تقویت سیستم ایمنی بدن زیاد عالی هست.

در فصول سرد سال، نوشیدن ترکیب این چای و عسل در سالم و تندرست ماندن موثر هست.

این چای عملکـــرد سیستم گوارشی بدن را بهبود می‌‌بخانجام گرفت و از ابتلا به عفونت‌‌های ادراری جلوگیری می‌‌کند.

درضمن با کاهش سطح چربی‌‌های بد بدن، جلوی سکته‌‌های قلبی و مغزی را می‌‌گیرد.

چای دارچین و عسل به دلیل دارا بودن خواص ضدعفونت، می‌‌تواند جوش‌‌های پوستی را برطرف کند و ضد التهاب هست.

همچنین سلامت هستخوان‌‌ها را تضمین کـــرده و دردهای آرتروزی را تسکین می‌‌دهد.

طرز تهیه دمنوش چای دارچین و عسل

تعداد عدد چوب دارچین را در یک قوری به همراه آب در دمای ۸۰ درجه به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم کنید و سپس به مقدار دلخواه به آن عسل بیفزایید.

 

نوشته بهترین دمنوش های فصول سرد سال اولین بار در پرتال تعاون پدیدار شد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.