خواص ادویه های پرمصرف

 

 

ادویه‌ها خواص زیاد جالبی دارند که می‌تواند در درمان و پیشگیری از برخی بیماری‌ها موثر باانجام گرفت و همچنین طعم و عطر غذا را بهبود بخانجام گرفت.

هل

هل بومی جنوب شرق آسیا هست كه به عنوان ادویه هستفاده انجام گرفته و در اشكال پودر و روغن نیز یافت می‌شود و خاصیت غذایی فراوانی دارد.

زیاد معطر هست و در تهیه زیادی از غذاها و نان‌ها و شیرینی‌ها مورد هستفاده قرار می‌گیرد. هل انواع مختلفی دارد، از جمله هل سیاه، هل سفید و هل سبز.

معده را تقویت و نفخ شكم را درمان كرده و سرفه و سرما خوردگی و تب را نیز برطرف می‌كند. اگر دچار حالت تهوع هستید، به شما توصیه می‌كنیم از دم كرده هل هستفاده كنید.

هل مقوی قلب و اعصاب هست و برای درمان بیماری‌های روده و ریه نیز هستفاده می‌شود و سردرد را كاهش می‌دهد و حملات صرع را نیز درمان می‌كند.

هل خاصیت ضدعفونی‌كننده دارد و تقویت‌كننده میل جنسی هست و می‌توان از آن به عنوان یك ملین هستفاده كرد. از هل برای رفع بوی بد دهان نیز می‌توان هستفاده كرد.

چای هل، یكی از چای‌های محبوب هست. انزال زودرس و اختلال در نعوظ را نیز درمان می‌كند. گروهی معتقدند كه هل، افسردگی را درمان می‌كند.

دارچین

از خواص اصلی دارچین تنظیم و كنترل قند خون هست.

این ادویه خوشمزه كه افزایش آشپزها از آن در تهیه دسرها و شیرینی‌ها هستفاده می‌كنند، به كنترل قندخون كمك می‌كند و شاید یكی از دلایل افزایش مبتلایان به بیماری دیابت در آمریكا عدم هستفاده كافی از این ادویه باانجام گرفت.

در دو دهه گذشته تعداد مبتلایان به دیابت دو برابر انجام گرفته هست.

مطالعات نشان می‌دهند كه دارچین نقش حیاتیی در كنترل قندخون و دیگر بیماری‌های قلبی عروقی دارد. دیابت و تصلب شرائین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی را شش برابر افزایش می‌دهد، ولی خوشبختانه با تغییر در شیوه خانومدگی می‌توان از روند ابتلا و پیشرفت بیماری دیابت پیشگیری كرد.

در مطالعه‌ای در ایالات متحده، ۱۰۹ بیمار مبتلا به دیابت مورد بررسی قرار گرفتند.

در این مطالعه افرادی كه روزانه ۱ گرم دارچین مصرف می‌کـــردند، پس از سه ماه، مقدار هموگلوبین A1C خون آنها ۸۳ درصد كاهش یافته و در ۷ درصد از آنها بیماری كنترل انجام گرفته و در ۱ درصد از آنها بهبودی حاصل انجام گرفت.

پژوهشگران سوئدی نیز با تحقیق بر روی ۱۴ نفر دریافتند كه هستفاده از دارچین به عنوان چاشنی غذا قندخون را به مقدار قابل توجهی كاهش می‌دهد.

زردچوبه

 یكی از خاصیت‌های اصلی زردچوبه كاهش التهاب هست.

خاصیت درمانی زردچوبه ناشی از ماده فعال تشكیل‌دهنده آن به نام كوركومین هست كه این تركیب قوی و متنوع سرشار از آنتی‌اكسیدان بوده و خاصیت ضدالتهابی دارد و تقریباً برای سلامت پایان اعضاء بدن مفید هست.

زردچوبه از اكسیداسیون و در نتیجه التهاب مزمن جلوگیری می‌كند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد كه كوركومین موجود در زردچوبه در مقایسه با داروهای ضدالتهابی و ضددرد مؤثرتر هست و به صورت حتم مصرف آن هیچ عارضه جانبی ندارد.

داروی تاموكسی‌فن از جمله داروهایی هست كه برای جلوگیری از گسترش و عود سرطان سینه تجویز می‌شود.

براساس پژوهش‌ها، تأثیر كوركومین در كاهش درد و التهاب زیاد از تاثیر داروی آسپرین و ایبوپروفن، و دركاهش سلول‌های سرطانی زیاد از زیادی از داروههست.

زردچوبه تنها منبع خوراكی كوركومین هست كه به آسودهی می‌توان از آن هستفاده كرد.

زردچوبه در درمان و پیشگیری از بیماری‌های زیر مؤثر هست:

آسم، سرطان، كلسترول خون افزایش یافته، آكنه، آلرژی، آلزایمر، آرتریت، كولیت (التهاب روده)، فیبروز، افسردگی، درماتیت، دیابت نوع ۲، اگزما، عفونت چشم، نفخ شكم، بیماری‌های كیسه صفرا، نقرس، بیماری قلبی، بیماری‌های لثه، نفخ شكم، بیماری‌های كیسه صفرا، نقرس، بیماری‌های لثه، فشار خون بالا، خارش، بیماری‌های كبدی، چاقی، درد، سكته، زخم، پسوریازیس و بثورات جلدی.

فلفل سیاه و قرمز

از قدیم، فلفل را به عنوان ضدآسم، ضدتب، درمان عفونت‌های دستگاه تنفسی، مشكل هضم غذا، مرهم و ضدسرطان می‌شناخته‌اند.

ماده‌ اصلی فلفل، كاپسایسین، دارای خاصیت محرك، ضددردهای عصبی موضعی، ضدورم، ضدآرتریت و ضدروماتیسم هست.

مصرف خوراكی فلفل، دارای خواص محرك گردش خون، ضداكسیدان، كاهش‌دهنده‌ كلسترول و چربی خون هست (كه با این اثر می‌تواند باعث جلوگیری از تنگی و گرفتگی عروق شود.

همچنین دارای خاصیت كاهش چسبندگی پلاكت می‌باانجام گرفت كه با این عمل، از لخته انجام گرفتن خون و ایجاد سكته، جلوگیری می‌کند.

پژوهش‌های كلینیكی جدید نشان داده هست كه مصرف كرم‌های حاوی ۷۵/۰- ۲۵/۰ درصد كاپسایسین به صورت موضعی تا چهار بار در روز می‌تواند در كاهش دردهای آرتریت، روماتیسم و كاهش آثار پسوریازیس، مؤثر باانجام گرفت.

 

نوشته خواص ادویه های پرمصرف اولین بار در پرتال تعاون پدیدار شد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.