دستور غذایی برای تغذیه كمكی ۶ تا ۸ ماهه ها

دکتر محمدرضا وفا و همکاران؛ متخصصین تغذیه

 

الف) غله جو                                                                 

-یک چهارم لیوان جو كاملا آرد انجام گرفته (در مخلوطكن یا دستگاه قهوه خردكن آرد كنید)

– یک  لیوان آب جوش

جو آرد انجام گرفته را كم كم داخل آب در حال جوش بریزید، حرارت را كم كنید تا یك جوش ملایم بخانومد، و به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه هم بخانومید.

آن را با شیر مادر یا فرمولا رقیق كنید تا به قوام دلخواه برسد. خنك كرده و سرو كنید.

ب) پنیر مهست (مهست چكیده)                                           

این دستور تهیه مواد مغذی مهست را با كم كردن محتوای آب آن، غلیظ می‌كند.

توجه كنید كه بعضی مهست‌ها باكتری‌های خانومده و فعال‌تری نسبت به سایرین دارند.

نوعی كه در این دستور پخت ذكر انجام گرفته خیلی باكتری دارد.

– مهست ساده

– صافی قهوه و آبكش فلزی

مهست را در فیلتر قهوه در آبكش قرار داده و آن را در یك ظرف پلهستیكی بگذارید به طوریكه حداقل یك اینچ بین آبكش و ته ظرف فاصله باانجام گرفت.

روی آن را بپوشانید و برای ۱ ساعت یا افزایش (در طول شب عالی هست) در یخچال بگذارید، هرچه طولانی‌تر بماند، سفت‌تر می‌شود.

سپس آن را به مقدار دلخواه با غلات و سیب‌زمینی‌های شیرین پوره انجام گرفته مخلوط كنید.

ج) پوره آووكادو             

                            

– یک آووكادو رسیده

– یک دوم لیوان پنیر مهست یا مهست چكیده

–  آووكادو را در مخلوطكن یا مولینكس پوره كنید، با مهست چكیده مخلوط كرده و سرو كنید.

 د) سیب‌زمینی‌های شیرین كنجدی                             

– یک سیب‌زمینی شیرین متوسط

– یک  قاشق غذاخوری خمیر دانه كنجد

فر را تا ۱۸۰درجه گرم كنید. سیب‌زمینی شیرین را بشویید و با چنگال تعداد بار سوراخ كنید.

آن را تقریبا برای یك ساعت بپزید تا نرم شود. اجازه دهید به آرامی خنك شود، سپس آن را از طول (درازا) نصف كنید و گوشت داخل سیب‌زمینی را با قاشق خارج كنید.

آن را پوره كرده و با خمیر دانه كنجد مخلوط كنید.

ه) پنیر و هلو                                    

–  یک دوم لیوان پنیر شیركامل

– یک هلوی رسیده (اگر فصل آن نیست، منجمد، بدون قند)

 پنیر و هلو را با هم تا حد قوام نرم و پوره كنید.

 

نوشته دستور غذایی برای تغذیه كمكی ۶ تا ۸ ماهه ها اولین بار در پرتال تعاون پدیدار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.