عوامل خطر قابل كنترل زمینه ساز پرفشاری خون

در این مکان به برخی از عوامل خطر پرفشاری خون اشاره می‌شود:

سدیم

به صورت نمك طعام به انواع خوراكی‌ها افزوده می‌شود و یا از طریق تركیب با سایر مواد غذایی در جیره روزانه افراد قرار می‌گیرد.

در حالی كه نیاز به سدیم كه از مواد معدنی ضروری بدن محسوب می‌گردد، با مصرف ۳-۲ گرم نمك تامین می‌گردد، ولی متاسفانه به علت عادات غلط و تغذیه نامعقول، ذائقه اغلب ما نمك افزایشی را طلب می‌نماید و با هستفاده از نمكدان سر سفره، با پاشیدن نمك در غذاهای خود، مقدار مصرف خود را باز هم بالاتر می‌بریم.

علاوه بر همه اینها گرایش ما به مصرف نان و تنقلات حاوی نمك مثل چیپس، بادام، فندق، بادام زمینی و پسته شور، انواع تخمه‌ها و بهطور كلی آجیل‌ها و یا چاشنی‌های مختلف، چوب‌شور، پفك، سس، خیارشور، كلم‌شور، ترشی‌ها و رب‌ها، مصرف سدیم را هر چه افزایش بالا می‌برد.

توجه داشته باشید سدیم در تركیب طبیعی اغلب مواد غذایی مصرفی وجود دارد و به مواد غذایی فرآوری‌انجام گرفته نیز برای طعم دادن و یا به منظور نگهداری افزایش و افزودن به زمان ماندگاری آنها نمك اضافه می‌شود.

چاقی

به موازات افزایش وخانوم، خطر ابتلا به پرفشاری خون نیز به‌طور چشمگیری افزایش می‌یابد. به خصوص اگر چربی ناشی از زیاده‌روی در مصرف خوراكی‌ها در ناحیه شكم انباشته شود.

مشروبات الكلی

از عوامل افزایش دهنده پرفشاری خون تلقی می‌گردد و علت احتمالی آن را دفع افزایش پتاسیم و منیزیم از طریق پیشاب تحت تاثیر شرب الكل قلمداد نموده‌اند.

همچنین بالا بردن سطح چربی‌های خون نیز از آثار دیگر مشروبات الكلی به حساب میآید.

ترشح افزایش انسولین

تحت تاثیر پرخوری و ریزه‌خواری و به موازات بالا رفتن وخانوم، گیرنده‌های انسولین حساسیت خود را از دست داده و مرتبا به مقدار ترشح و انباشتگی انسولین در جریان خون افزوده می‌شود و به علت انباشتگی مایعات و عدم دفع سدیم، موجبات پرفشاری خون فراهم می‌گردد.

كشیدن سیگار

از ابعاد مختلفی بر افزایش پرفشاری خون تأثیرگذار می‌باانجام گرفت.

عصبانیت

هر نوع عصبانیتی، تغییراتی را در سطح هورمون‌های مختلف بدن ایجاد مینماید كه باعث افزایش پرفشاری خون می‌گردد و این موضوع در افرادی كه عصبانیت، ناامیدی و سرخوردگی‌ها را در درون خود سركوب می‌نمایند، اثرات مخرب و مضاعفی در بالا بردن سطح فشارخون از خود باقی می‌گذارد.

شیوه خانومدگی

عدم تحرك و ورزش، عامل تحلیل عضلات و موجب افزایش پرفشاری خون تلقی می‌گردد.

با توجه به موارد نامبرده انجام گرفته می‌توان نتیجه‌گیری كرد كه جهت درمان و كاهش سطح پرفشاری خون به موازات كاهش وخانوم اضافی، انجام مرتب ورزش و حركات سبك بدنی، كاهش مقدار مصرف سدیم چه به صورت نمك طعام و چه به صورت جوش شیرین و كاهش مصرف مواد غذایی حاوی سدیم مانند سوسیس و كالباس، گوشت‌ها و ماهی‌های دودی، انواع كنسروها، سس‌ها و رب‌ها، تردكننده‌های گوشت، ادویه‌های مركب مثل كاری، سویاسس، چاشنی‌های آماده برای درست كردن سالاد، كچاپ، خردل، ترشی، زیتون پرورده یا غیرپرورده، خیارشور، كلم و سبزیجات شور، تنقلات مثل چیپس، پفك، غلات بوداده انجام گرفته مثل گندم، برنجك، عدسی، نخودچی، ذرت بوداده و آجیل شور و بو داده مثل تخمه‌ها، پسته، بادام، بادام زمینی، بادام هندی و  فندق برای افرادی كه فشارخون بالا دارند و یا در معرض ابتلا به پرفشاری خون می‌باشند توصیه می‌شود.

 

نوشته عوامل خطر قابل كنترل زمینه ساز پرفشاری خون اولین بار در پرتال تعاون پدیدار شد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.