نکاتی در تهیه ترشی و طرز تهیه سه نوع ترشی

نادیا زکالوند

 

ترشی یکی از چاشنی های خوش طعم هست که در خاورمیانه طرفداران زیادی دارد.

فرآیند ترشی، در واقع افزودن اسید (سرکه یا در برخی مکان ها، آب لیموترش) به خوراکی های کم اسیدی هست.

در این مقاله طرز تهیه تعداد نوع ترشی و نکات ضروری هنگام تهیه ترشی شرح داده انجام گرفته هست.

نکات هنگام تهیه انواع ترشی ها

* مواد مورد هستفاده برای ترشی، باید تازه و با طراوت باشند.

* از میوه و یا سبزیجاتی هستفاده کنید که تکمیلا سالم و یکدست باشند.

* اگر در مواد به کار رفته در ترشی، از خیار هستفاده می کنید، مراقب باشید که حتما دو سر آن را برش بخانومید. زیرا این قسمت های خیار، حاوی آنزیم هایی هست که موجب زیاد از حد نرم انجام گرفتن خیار می شود.

* برای درست کـــردن ترشی، از نمک های مخصوص ترشی که بدون افزودنی هستند، هستفاده کنید.

هرگز نمک های یددار به کار نبرید. نمک های یددار آب مورد هستفاده در ترشی را تیره می کند و ممکن هست رنگ و بافت سبزیجات را تغییر دهد.

همچنین باعث می شود در ته ظرف تان رسوب زیادی جمع شود.

* برای گرفتن نتیجه بهتر در تهیه ترشی، از سرکه سفید و یا سرکه ای که مقدار اسیدیته آن ۵ درصد باانجام گرفت، هستفاده کنید.

هستفاده از سرکه سفید برای سبزی و میوه های روشن و همچنین گل کلم، بهتر هست.

* اگر می خواهید مواد ترشی تان، موقع آماده انجام گرفتن، ترد باانجام گرفت، ابتدا سبزیجات را ( خرد نانجام گرفته و یا ورقه ورقه انجام گرفته) درون یک کاسه بزرگ قرار داده و روی آن یک لایه نمک بپوشانید.

سپس روی کاسه را پوشانده و به مدت یک شب در یک مکان خنک قرار دهید. روز بعد، آب موجود در ظرف را دور ریخته و سبزیجات را تکمیلا شسته و خشک کـــرده و سپس در سرکه بگذارید.

نمک، رطوبت درون سبزی های را بیرون کشیده و باعث می شود که ترشی آماده انجام گرفته تان، ترد باانجام گرفت. همچنین سبزی خشک، در ترشی به مرور زمان کپک نخواهد زد.

* هنگام ترشی درست کـــردن، مراقب باشید از مواد معقول و به اندازه هستفاده کنید. نسبت مواد خوراکی مورد هستفاده زیاد حیاتی و در طعم و همچنین سالم ماندن ترشی موثر هست.

* پیش از هستفاده از ظرف ترشی، آن را تکمیلا شسته و تمیز کنید. هرگز از ظرف های یکبار مصرف و یا گیمافتی و همچنین شیشه های زیاد قدیمی هستفاده نکنید. این شیشه ها به آسودهی می شکنند.

* از ظرفی هستفاده کنید که بتوانید در آن را محکم ببندید. طی فرآیند تهیه ترشی، نباید هوا وارد ظرف شود.

* قبل از اینکه در ظرف را بگذارید، لبه های آن را تکمیلا خشک کنید تا در به نیکوی بسته شود.

* روی ظرف ترشی تان تاریخ بخانومید و پس از اینکه مواد را درون آن ریختید، در جایی تمیز، خنک، تاریک و خشک، مانند کابینت، آبدارخانه و یا زیرزمین، قرار دهید. هرگز ظرف ترشی را در مکانی گرم نگذارید.

* معمولا برای حفاظت طولانی مدت از انواع میوه ها، میوه را درون محلول غلیظ آب و شکر قرار می دهند و انواع ادویه از جمله، دارچین هم به آن اضافه می کنند.

* هنگام درست کـــردن ترشی برای به دست آوردن طعم بهتر، باید از ادویه های ترشی که حاوی، نعناع خشک، گلپر، تخم شنیز، تخم سیاه دانه، زیره سیاه و سبز، کاری و زردچوبه، هستفاده کـــرد.

* معمولا ۳ هفته زمان لازم هست تا ترشی تان آماده انجام گرفته و جا بیفتد.

طرز تهیه تعداد نوع ترشی

ترشی کدوحلوایی

مواد لازم

۴ فنجان کدو حلوایی پوست گرفته انجام گرفته و مکعبی خرد انجام گرفته، ۱/۵ فنجان شکر، ۱/۵ فنجان سرکه سیب، ۲ عدد چوب دارچین و ۱۰ عدد میخک

روش تهیه

* حدود ۱۰ دقیقه کدو حلوایی ها را بخارپز کنید. مراقب باشید تا کدوها با آب جوش تماس پیدا نکنند. سپس آنها را به کناری گذاشته تا آب اضافی شان گرفته شود.

* اکنون درون یک ماهیتابه، شکر، سرکه، دارچین و میخک را قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا به مدت ۲۰ دقیقه جوش بخورد.

سپس کدو حلوایی را به آن اضافه کنید و در ماهیتابه را به مدت ۳ دقیقه ببندید تا کدو بپزد.

* سپس ماهیتابه را از روی حرارت برداشته و پس از اینکه سرد انجام گرفت، به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید.

* مجدد مواد را به مدت ۵ دقیقه حرارت بدهید، سپس کدوحلوایی و محتویات ماهیتابه را درون ظرفی ریخته و در آن را محکم ببندید و ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید.

* در پایان ظرف را در جای خنک و یا یخچال قرار دهید. یک هفته بعد ترشی تان آماده هست.

ترشی خیار (دو ظرف شیشه ای)

مواد لازم

حدود ۲ کیلوگرم خیار، ۲ حبه سیر، ۲ ساقه شوید، ۴ عدد فلفل سیاه، حدود ۷ لیتر سرکه سیب و نصف فنجان نمک ترشی (پایان این مواد برای دو ظرف شیشه ترشی خیار هست.)

طرز تهیه

به مدت یک شب، خیارهای تازه و سالم را درون ظرف آب یخ قرار دهید. روز بعد آنها را از درون آب درآورده و تکمیلا خشک کنید.

سپس به همراه حبه های سیر، ساقه شوید و فلفل سیاه درون شیشه قرار دهید. به صورت حتم خیارها را قبل از اینکه درون شیشه بگذارید، به صورت طولی برش بخانومید.

سپس ظرفی روی حرارت زیاد از متوسط، قرار دهید، حدود ۲ لیتر آب درون آن ریخته و بگذارید تا به جوش آید.

سپس به آن سرکه و نمک بیفزایید و بگذارید به مدت ۵ دقیقه جوش بخورد. اکنون این آب جوشیده را به روی خیارها بریزید.

حدود نیم سانتی متر از سر ظرف های شیشه ای را خالی بگذارید. سپس درهایشان را محکم ببندید.

اکنون کمی آب جوش آماده کنید و ظرف های شیشه ای را درون آن قرار دهید. پس از ۱۰ دقیقه آنها را درآورده و بگذارید تا خنک شوند.

مراقب باشید که درهای شیشه ها محکم باشند اما اگر در ظرف ها محکم بسته نمی انجام گرفتند، آنها را در یخچال نگهدارید.

ترشی لوبیا سبز

مواد لازم

۱ کیلو لوبیا سبز، ۱ قاشق چایخوری فلفل کاین، ۴ ساقه شوید تازه یا ۴ قاشق چایخوری دانه شوید، ۴ حبه سیر، ۲/۵ فنجان آب، ۲/۵ فنجان سرکه سیب، ۱/۴ فنجان نمک

طرز تهیه

لوبیاهای سبز را به قطعات کوچک (تقریبا ۱۰ سانتی متری)، خرد کنید.

سپس لوبیاها را به صورت طولی در ظرف های شیشه ای ۰/۵ لیتری قرار دهید (برای این مقدار لوبیا،۴ ظرف ۰/۵ لیتری لازم هست.

به صورت حتم اگر مایل بودید می توانید در یک ظرف شیشه ای بزرگتر که پایان مواد درون آن جای بگیرد، لوبیاها را قرار دهید).

درون هر ظرف ۱/۴ قاشق چایخوری فلفل کاین، ۱ ساقه شوید (یا ۱ قاشق چایخوری دانه شوید) و ۱ حبه سیر قرار دهید. باقی مواد را درون ظرفی پر از آب ریخته و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید.

سپس آب جوشانده انجام گرفته را روی مواد بریزید و به صورت حتم حدود نیم سانتی متر از سر ظرف را خالی بگذارید.

اکنون در ظرف را محکم بسته و درون ظرف آب دیگری که در حال جوشیدن هست، به مدت ۴۵ دقیقه بگذارید.

سپس ظرف را برداشته و سرد کنید. دو هفته بعد ترشی تان آماده هست.

 

نوشته نکاتی در تهیه ترشی و طرز تهیه سه نوع ترشی اولین بار در پرتال تعاون پدیدار شد.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.