۱۵ خواص باورنکـــردنی کرفس – سلامت بانوان تعاون پرتال

کرفس یک گیاه در خانواده گیاه Apiaceae هست. مزایای کرفس عبارتست منبع عالی آنتی اکسیدان ها و آنزیم های مفید، ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین K، ویتامین C، پتاسیم، فولات و ویتامین B6. کرفس به عنوان یک عامل ضد قارچی در طب سنتی قرن ها به عنوان یک داروی ضد قارچی هستفاده می انجام گرفت. در مطالعات اخیر دارویی، کرفس فعالیت های آنتی اکسیدان و ضد التهابی را نشان می دهد که به بهبود فشار خون (بخوانید: برای تنظیم فشار خون چه بخوریم) و میزان کلسترول کمک می کند و همچنین به جلوگیری از بیماری های قلبی کمک می کند.

کرفس همچنین حاوی فیبر هست و باعث هضم بهتر و کاهش وخانوم می شود. علاوه بر این، درصد زیادی از آب و الکترولیت های کرفس می تواند از کمبود آب جلوگیری کند، و ترکیبات ویژه به کرفس کمک می کنند تا به عنوان یک دیورتیک عمل کند و باعث کاهش نفخ شود. کرفس به عنوان یک منبع فلاونوئیدهای آنتی اکسیدان و فیتونیتی های پلی فنول توانایی بهبود کبد، پوست و چشم را دارد.

مواد مغذی در کرفس

مواد موجود در کرفس

یک فنجان کرفس خرد انجام گرفته حاوی (درصد بر اساس RDA برای خانومان بالغ):

  • ۱۶ کالری
  • ۰ چربی
  • ۱ گرم پروتئین
  • ۵ گرم فیبر
  • ۵ میلی گرم ویتامین K (37%)
  • ۳۶ میلی گرم فولات (۹ درصد)
  • ۲۲ میلی گرم ویتامین A   (۹ درصد)
  • ۲۶۳ میلی گرم پتاسیم (۸ درصد)
  • ۱ میلی گرم ویتامین C (5 درصد)
  • ۴۰ میلی گرم کلسیم (۴ درصد)
  • ۰٫۰۸ میلی گرم ویتامین B6  (۴ درصد)

۱۵ خواص باورنکـــردنی کرفس

15 خواص باورنکـــردنی کرفس

۱- کاهش کلسترول بالا

– خواص کرفس شامل قدرت پایین آوردن کلسترول (کاهش چربی خون با این ۵ غذا ) برای بهبود یا حفظ سلامت قلب می باانجام گرفت. کرفس حاوی یک ترکیب منحصر به فرد ۳-n-butylphthalideh هست که باعث کاهش چربی می شود، اما محققان معتقدند کرفس دارای زیادی از دیگر ترکیبات مفید دیگر هست که هنوز در تحقیقات نشان داده نانجام گرفته هست.

– در مطالعه ای که توسط گروه فارماکولوژی دانشگاه سنگاپور انجام انجام گرفت، هنگامی که موش ها رژیم غذایی با چربی بالا به مدت هشت هفته مصرف کـــردند، گروهی که عصاره کرفس مصرف کـــردند، سطوح چربی خون پایین تری نسبت به گروه شاهد که عصاره کرفس مصرف نکـــردند نشان دادند.

– گروهی که عصاره كرفس مصرف کـــردند كاهش معني داري در كلسترول تام سرم (TC)، كلسترول LDL-C و تري گليسريد (TG) داشتند.

۲- کاهش التهاب

– کرفس حاوی آنتی اکسیدان ها و پلی ساکارید ها هست که به عنوان ضد التهاب عمل می کنند، مخصوصا آنتی اکسیدان های فلاونوئید و پلی فنول. این با حمایت از آسیب های رادیکال آزاد (یا هسترس اکسیداتیو) که می تواند منجر به التهاب شود، سلامت کلی را حفظ می کند. التهاب اغلب علت بیماری مزمن مانند سرطان، بیماری قلبی، آرتروز (برای زانو درد چه چیزی نیکو هست؟ ) و زیادی موارد دیگر هست.

– محققان زیاد از دوازده نوع مختلف آنتی اکسیدان را شناسایی کـــرده اند که مسئول خواص کرفس می باشند – از جمله این اسیدهای فنولی مانند اسید کافئیک و اسید فورولیک و فلاویول هایی مانند کوئستین. این کار باعث می شود که کرفس برای درمان طیف گسترده ای از بیماری ها که توسط التهاب بدتر می شوند، مفید باانجام گرفت: درد مفصلی (از جمله آرتریت)، نقرس، عفونت کلیوی و کبدی، اختلالات پوستی، سندرم روده تحریک پذیر و عفونت های دستگاه ادراری (نام آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری).

۳-  جلوگیری از افزایش فشار خون یا درمان فشار خون بالا

عصاره های دانه کرفس دارای خواص ضد فشار خون هستند که به کاهش فشار خون کمک می کند. مزایای هستفاده از دانه های کرفس به طور بالقوه به کنترل فشار خون بالا کمک میکند. دانه های کرفس حاوی عصاره های هگزانی، متانولی، و اتانولی هست که باعث بهبود گردش خون، کاهش التهاب و کنترل فشار خون می شود.

هنگامی که عصاره دانه کرفس به مدت یک هفته به موش ها داده میشود، بهبود قابل توجهی در فشار خون دیده می شود(فشار خون | علائم و درمان فشارخون بالا و فشارخون پایین). اعتقاد بر این هست که کرفس به کاهش فشار خون بالا کمک می کند و به عنوان یک آرامبخش عضلات به بهبود جریان کلسیم و پتاسیم به داخل و خارج سلول ها کمک می کند. عصاره کرفس به انبساط و انقباض رگ های خونی کمک کـــرده، باعث بهبود جریان خون و کمک به سلامت قلب می شود.

۴- کمک به جلوگیری از ایجاد زخم

– کرفس می تواند به جلوگیری یا کاهش تشکیل زخم های دردناک کمک کند. یک مطالعه ۲۰۱۰ در نشریه زیست شناسی دارویی نشان داد کرفس دارای نوع خاصی از عصاره اتانول هست که به محافظت از پوشش مجرای دستگاه گوارش کمک می کند.

– محققان معتقدند کرفس به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی مانند فلاونوئیدها، تانن ها، روغن های فرار و آلکالوئیدها که سطح آزاد اسید معده را کنترل می کنند و مخاط محافظ را افزایش می دهند، باعث می شود معده، روده کوچک و بزرگ را محافظت می کند.

۵- محافظت از سلامت کبد

– هنگامی که محققان گروه علوم تغذیه و مواد غذایی در دانشگاه هلوان مصر به موش ها کرفس دادند، کاهش میزان چربی های خطرناک درون کبد مشاهده انجام گرفت.

– زمانی که محققان به موش هایی که رژیم غذایی با کلسترول بالا داشتند، کرفس، پودر کاسنی و جو دادند، بهبود عملکـــرد آنزیم های کبدی و سطوح چربی خون را مشاهده کـــردند. افزایش موش های که کرفس مصرف کـــردند، کبد سالمتری داشتند. این نشان می دهد رژیم غذایی غنی از کرفس، می تواند به افراد مبتلا به بیماری کبد کمک کند (برای درمان کبد چرب چه باید کـــرد؟)

۶- ماده مفید برای از دست دادن وخانوم

کرفس کالری زیاد کمی دارد و می تواند یک غذای ارزشمند باانجام گرفت که به شما در کاهش وخانوم کمک می کند (رژیم لاغری | چگونه لاغر شویم؟ ) تا بتوانید مواد مغذی حیاتی و تنظیم چربی متابولیسم را تنظیم کنید. یکی از مزایای اصلی کرفس این هست که حاوی مواد مغذی زیاد متراکم هست؛ از جمله آنتی اکسیدان ها، الکترولیت ها، ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین C، ویتامین B و پتاسیم.

۷- بهبود هضم و کاهش نفخ

– دانه های کرفس حاوی ترکیبات بی بو و چرب به نام NBP هست که دارای اثر دیورتیک هست و به سم زدایی بدن کمک می کند. در مطالعات مربوط به موش، موش هایی که کرفس مصرف کـــردند حجم ادرار افزایشی در مقایسه با گروه شاهد داشتند.

– مزایای گوارش کرفس به علت اثر دیورتیک آن هست. این همچنین می تواند یکی از مکانیسم های ضد فشار خون بالا باانجام گرفت که باعث کاهش فشار خون می شود. از آنجایی که کرفس گردش خون درون روده را بهبود می بخانجام گرفت، برای بهبود هضم نیز با کمک به از بین بردن نفخ مفید هست.

۸- خواص ضد میکروبی

– دانه های کرفس قرن ها به عنوان یک داروی گیاهی با اثرات ضد باکتری گزارش انجام گرفته هست. گزارش سال ۲۰۰۹ منتشر انجام گرفته در مجله داروسازی و فارماکولوژی نشان می دهد که کرفس حاوی اجزای ضد میکروبی خاصی هست که در دانه های گیاه کرفس وجود دارد.

– هنگامی که عصاره دانه های کرفس گرفته انجام گرفت و با باکتری های مضر که باعث عفونت در انسان می شوند ترکیب انجام گرفت، عصاره کرفس، به طور تکمیل باکتری ها را پاک کـــرد و رانجام گرفت باکتری را کاهش داد. بنابراین کرفس می تواند به طور طبیعی به افزایش ایمنی و مبارزه با عفونت های ناشی از باکتری کمک کند.

۹- کمک به جلوگیری از عفونت دستگاه ادراری

از آنجایی که کرفس به کاهش اسید اوریک کمک می کند و باعث تولید ادرار می شود، برای مبارزه با عفونت های باکتریایی در دستگاه گوارش و ارگان های تولید مثل سودمند هست. کرفس به طور مشابه با ذغال اخته برای مبارزه با عفونت های دستگاه ادراری معقول هست و می تواند باعث جلوگیری از بیماری های عفونی، و همچنین اختلالات مثانه، مشکلات کلیوی و احتمالا کیست ها (برای تنبلی تخمدان چه بخوریم) در اندام های تولید مثل شود.

۱۰- محافظت از سرطان

– یکی دیگر از مزایای حیاتی کرفس چیست؟ این گیاه در خانواده گیاهانی هست که به محافظت از سرطان کمک می کند مانند هویج، کرفس، رازیانه، جعفری. این سبزیجات حاوی ترکیبات شیمیایی به نام پلی آستیلن هستند. مطالعات نخستیه نشان داده هست که پلی آتییلن ها به کاهش سمیت و مبارزه با تشکیل سرطان، به ویژه سرطان سینه، سرطان روده و لوسمی کمک می کند.

– پلی آتییلن ها دارای زیادی از اثرات تقویت ایمنی، از جمله توانایی مبارزه با تومور هست که سلول های جهش یافته را از تکثیر باز می دارد. طبق نقل کرد دانشکده گروه علوم کشاورزی در دانشگاه آروش دانمارک، “پلی اتیلن ها زیادی از فعالیت های زیستی جالب توجه را شامل فعالیت های ضد التهابی، ضد تهاجمی، سیتوتوکسیک، ضد تومور، و همچنین فعالیت علیه باکتری ها و مایکوپلاسما” را انجام میدهند.

۱۱- کاهش درد آرتروز

کرفس برای افرادی که مبتلا به آرتروز، روماتیسم و نقرس هستند، عالی هست. این ماده دارای خواص ضد التهابی هست که به کاهش تورم و درد در اطراف مفاصل کمک می کند. ساقه کرفس به عنوان یک دیورتیک عمل می کند و به کاهش کریستال های اسید اوریک در اطراف مفاصل بدن و درد و ناآسودهی کمک می کند. همچنین می تواند رانجام گرفت بافت را در مفاصل ملتحمه افزایش دهد.

۱۲- کاهش علائم آسم

ویتامین C موجود در کرفس از آسیب های رادیکال آزاد جلوگیری می کند و همچنین دارای خواص ضد التهابی هست که انجام گرفتت بیماری های التهابی مانند آسم را کاهش می دهد.

۱۳- کنترل دیابت

برگ های کرفس برای درمان بیماری های مختلف دیابتی معقول هست(علائم و درمان دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ چگونه هست). این به خاطر فیبر بالای آن هست که به مدیریت علائم دیابت کمک می کند.

۱۴- بهبود میگرن

حضور کومارین ها در کرفس می تواند بیماری های میگرنی را تسکین دهد. مکانیزم دقیق به طور تکمیل مشخص نیست، اما تحقیقات اشاره به جلوگیری از آزادسازی اکسید نیتریک در مغز، که می تواند باعث سردرد و میگرن شود، دارد.

۱۵- یبوست

اثر ملین طبیعی کرفس به رفع یبوست کمک می کند (برای درمان یبوست چه بخوریم). این سبزی همچنین باعث تسکین اعصاب می شود.

طرز هستفاده از کرفس

کرفس بخارپز در مقایسه با کرفس جوشیده و سرخ انجام گرفته آنتی اکسیدان افزایشی را حفظ می کند. ترکیبات کرفس، از جمله آن فلاونوئیدها و پلی فنل ها، مواد مغذی ظریفی هستند که در اثر پختن زیاد از حد از بین می روند. بنابراین بهتر هست کرفس را به صورت خام یا کمی پخته مصرف کنید، مانند کرفس بخار پز انجام گرفته.

سعی کنید مقداری کرفس به سالاد، ماهی تن / سالمون / سالاد تخم مرغ، یک ظرف بزرگ سوپ، شرب و آب میوه اضافه کنید. زیادی از آقام دوست دارند کرفس را با کره و کشمش بخورند.

طرز تهیه دسر کرفس:

دسر کرفس

زمان لازم: ۵ دقیقه

سرو: ۲-۴ نفر

مواد لازم:

  • ۱ دسته کرفس، خرد انجام گرفته
  • ۴ قاشق غذاخوری کره بادام زمینی
  • ۱-۲ قاشق غذاخوری کشمش

طرز تهیه:

  • کرفس را به اندازه چهار اینچ تکه کنید.
  • کره بادام زمینی را روی کرفس بمالید.
  • کشمش را روی کره بادام زمینی بگذارید و سرو کنید.

طرز تهیه نوشیدنی سوپر آبرسان

آب کرفس

زمان لازم: ۵ دقیقه

سرو: ۲ نفر

مواد لازم:

  • ۴ اونس آب نارگیل
  • ۴ ساقه کرفس
  • ۱ خیار
  • ۱ لیمو

طرز تهیه:

  • از آب سبزیجات، آب کرفس، خیار و لیمو هستفاده کنید. آب نارگیل را با آب سایر مواد مخلوط کنید. بلافاصله مصرف کنید.

طرز تهیه سوپ سبزیجات و مرغ

غذای حاوی کرفس

زمان لازم: ۴۵ دقیقه

سرو: ۴ نفر

مواد لازم:

  • ۵ فنجان سینه مرغ
  • ۳-۴ هویج، پوست کنده
  • ۱ پیاز، خرد انجام گرفته
  • ۳-۴ ساقه کرفس، خرد انجام گرفته
  • ۱ کدو سبز، نازک برش خورده
  • ۳ سینه مرغ
  • نمک دریایی و فلفل سیاه
  • ۲ اونس پنیر خام

طرز تهیه:

  • مرغ، هویج، کرفس، کدو سبز و پیاز را در یک ظرف سوپ بزرگ قرار دهید و با آب سرد بپوشانید. گرم کنید و بگذارید بجوانجام گرفت تا زمانی که مرغ به طور تکمیل پخته شود.
  • مواد را از آب بیرون بیاورید و مرغ را فشار دهید. هویج، کرفس و پیاز را هم بخانومید و به سوپ و مرغ اضافه کنید. نمک و فلفل را اضافه کنید. پختن را ادامه دهید تا سبزیجات نرم شوند. سپس مخلوط را با پنیر سرو کنید.

هانجام گرفتارهای ویژه:

۱- بارداری و شیردهی:

  • روغن کرفس و دانه کرفس در هنگام مصرف در بارداری ناامن هست. مقدار زیاد کرفس باعث انقباض رحم و باعث سقط جنین می شود. در صورت شیردهی نیز بهتر هست روغن و دانه های کرفس را مصرف نکنید (بخوانید: خوردن کرفس در بارداری).

۲- آلرژی:

  • کرفس می تواند باعث واکنش های آلرژیک (آلرژی | علائم، علت و درمان آلرژی) در افراد حساس به برخی از گیاهان و ادویه جات شود. این سندم به نام “سندرم کرفس-هویج -ادویه” نامیده انجام گرفته هست.

۳- اختلال خونریزی:

  • کرفس ممکن هست خطر خونریزی را در حین مصرف دارو افزایش دهد. اگر اختلال خونریزی دارید، از کرفس هستفاده نکنید.

۴- مشکلات کلیه:

  • اگر مشکل کلیه دارید، از کرفس هستفاده نکنید. کرفس ممکن هست باعث التهاب شود.

۵- فشار خون پایین:

  • کرفس در مقادیر دارو ممکن هست فشار خون پایین را کاهش دهد. اگر فشار خون شما پایین هست، مصرف کرفس ممکن هست آن را زیاد از حد کاهش دهد.

۶- جراحی:

  • کرفس می تواند بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر بگذارد. کرفس، در ترکیب با داروهای بیهوشی و داروهای دیگر مورد هستفاده در طول و بعد از عمل ممکن هست سرعت سیستم عصبی مرکزی را به انجام گرفتت کاهش دهد. از هستفاده کرفس حداقل ۲ هفته قبل از عمل جراحی بپرهیزید.

تهیه و تنظیم: گروه سلامت تعاون پرتال

منبع:    juicing-for-health.com  و www.organicfacts.net  و  draxe.com

نوشته ۱۵ خواص باورنکـــردنی کرفس – سلامت بانوان تعاون پرتال اولین بار در پرتال تعاون پدیدار شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.